Çaylı Kek

  1. BİSKİN Baklava, ALBA yağı, katkı ve şeker; mikserde 7 dakika kadar karıştırılır. Sonra yumurtalar eklenip 3 dakika daha çalıştırılır.
  2. Sırasıyla bal ve tomurcuk çay eklenip 2 dakika daha kadar çalıştırılıp mikserden alınır.
  3. Daha sonra un, badem tozu, limon rendesi ve kabartma tozu ilave edilir. Harmanlanarak el yordamı ile karıştırılır. İstenilen kalıplara aktarılır veya isteğe bağlı olarak tepsiye hazırlanabilir.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verilir, fırınınıza göre 35 - 45 dakika arasında pişirilir.
  5. Fırında pişen kekler, isteğe göre çaylı çikolata sos ile dekor edilir. Çikolata sosu için 1 kg Albamiks Star Şekersiz Şanti, 850 gr Bitter Çikolata, 120 gr çekilmiş tomurcuk çay kullanabilirsiniz.
  6. NOT: Kekin zarar görmeden kalıplardan çıkması için koyulacağı kalıp veya tepsi, Frita Tava ile boşluk kalmayacak şekilde yağlandıktan sonra kek hamuru üzerine dökülmelidir. Afiyet olsun.