Cevizli Baharatlı Kurabi Poğaça

  1. Yağlar, krema, sirke ve yumurta kazana koyulup kavuklama yapılır
  2. Daha sonra ceviz ve rendelenmiş muskat hariç diğer tüm malzemeler kazana eklenerek yoğurma işlemi yapılır.
  3. Kalan malzemeler eklenerek yoğurma işlemini bitirmek için unun randımanına göre su ilave edilerek işlem tamamlanır.
  4. Yoğrulan hamur üstü kapalı şekilde 10 dakika kadar buzdolabında bekletilir.
  5. İstenilen gramajlarda şekil verilerek üzerine yumurta sarısı sürülür ve toz veya pirinç cevize batırılıp pişirme tepsisine alınır.
  6. Önceden ısıtılmış 170ºC derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir ve servis edilir.
  7. Afiyet Olsun.