Tahinli ve Cevizli Kurabiye

  1. Toz fındık ve toz ceviz hariç, tüm malzemeler iyice karışana kadar mikserde önce düşük sonra yüksek hızda yoğurulur akabinde hazırlanan hamur bir tepsi içine koyularak buzdolabında +4° de 1 saat kadar dinlendirilir.
  2. Dinlenen hamur, her biri 20 gr olacak şekilde parçalara kesilerek el ile yuvarlama işlemi gerçekleştirilir ve toz fındık ile toz ceviz karışımının içine koyularak ürünün tamamının üst yüzeyi nazikçe kaplanır.
  3. Kaplanan parçalar tepsiye aralıklı bir şekilde dizilir (arzuya göre kurabiyelerin üstü daha büyük ceviz parçaları veya Festino Parça ile süslenebilir) ve önceden 160° ‘de ısıtılmış fırında 15 ila 20 dakika kadar pişirilir.
  4. Afiyet olsun.